حامد مظاهریان در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی با بیان دو سالانه معماری تهران در سه قسمت هر کدام در مدت دو ماه دنبال میشود٬ گفت: این دو سالانه در بخش ابتدایی به صورت نمایشگاهی در خانه گفتمان شهر و معماری (خانه وارطان) بیشتر برای متخصصان و دانشگاهیان برگزار میشود٬ بخش دوم آن در سطح شهر برای عموم مردم به نمایش در میآید تا توجه مردم به مقوله معماری بیشتر شود٬ بخش سوم این دوسالانه مسابقه بزرگی خواهد بود که بر اساس فرآیندی منظم برگزیدگان را معرفی خواهد کرد.
وی با بیان اینکه در بخش پایانی گروهی چند ده نفره از داوران٬ آثار شرکتکنندگان در این دو سالانه را بررسی و داوری خواهند کرد٬ افزود: در واقع اوج دوسالانه و جمعبندی آثار در بخش سوم شکل میگیرد و برگزیدگان حداقل در سه زمینه معرفی خواهند شد.
معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی درباره پروسه نحوه داوریها توضیح داد: نحوه چگونگی داوریها و پروسهای که باید از آن پیروی شود در حال بررسی است که تا یک ماه آینده جزئیات آن مشخص خواهد شد.
مظاهریان با بیان اینکه بینالها طی دو سال موضوعی را که به آن میپردازند جمعبندی و ارائه میکنند٬ افزود: دوسالانه معماری تهران سعی دارد معماری کشور را در حوزههای دانشگاهی٬ حرفهای و آنچه در عمل انجام میشود را طی دو سال رصد و آثاری را در همین جهت ارائه دهد.
دبیر اولین دوسالانه معماری تهران یادآور شد: هدف از برگزاری دو سالانهها این نیست که دستورهای صریح اجرایی از آنها گرفته شود ولی حتما این ایدهها میتواند به عنوان دستورالعملی برای بازنگری٬ یادگیری و آموختن از آن چیزی که طی دو سال اخیر رخ داده در اختیار ما قرار گیرد.
«اولین دوسالانه معماری تهران» به دبیری حامد مظاهریان به همت معاونت مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی شامل نمایشگاههای هنری، چیدمان، نمایشگاههای شهری، سمینار و کارگاه، از ۲۵ اردیبهشت در خانه گفتمان شهر و معماری (خانه وارطان) واقع در میدان فلسطین، خیابان طالقانی غربی، پلاک ۵۱۴ آغاز به کار کرد علاقهمندان برای کسب اطلاعات بیشتر از نمایشگاه میتوانند به سایت www.tehranarchitecturebiennial.org مراجعه کنند.
در این نمایشگاه آثاری همچون «تکامل» کار مشترک مهران قالقی و امین صادقی به همراه مایکل هنسل و یک گروه بزرگ از محققان، «مشاع» اثر گلناز عباسی، «معماری در مقیاسهای چندگانه» اثر سمانه معافی، «نشریه نام» اثر ارشیا اقبالی، «پیاده» از لنا وفایی، «چیدمان تعاملی» اثر مانی نیلچیانی، «زخم» از علی پناهی، «ریبا»، «شهر پس از نفت»، «تصویرسازی در معماری و شهر» به نمایش در آمد./
نظر شما